Årsregnskab 2015: Rekordomsætning i GlobalConnect

GlobalConnect offentliggør sit 2015-årsregnskab, som er karakteriseret ved vækst og et stærkt fokus på innovation og forretningsudvikling.

Årsregnskabet for GlobalConnect viser, at selskabet overgik sine forventede mål med en omsætning, der landede på 537 mio. kr. i 2015 mod 477 mio. kr. året før. Det svarer til en stigning på 13 pct. og er det største omsætningsresultat i selskabets historie. Driftsresultatet (EBITDA) udgjorde 205 mio. kr. i 2015 mod 189 mio. kr. året før, mens resultatet efter skat landede på 35 mio. kr. i 2015 mod 24 mio. kr. året før.

“Der er fremgang at spore på alle niveauer i årsregnskabet. Med en omsætningsstigning på 13 pct. viser vi, at GlobalConnect er i stand til at tage markedsandele på et svært og konkurrencepræget marked. Samtidig er både vores branche og markedet generelt præget af forandring og innovation, hvilket stiller store krav til alle aktører på markedet. Derfor er jeg også tilfreds med udviklingen gennem hele 2015,” siger Christian Holm Christensen, adm. direktør i GlobalConnect.

I 2015 har salget af services for alvor overhalet salget af fiber, hvilket underbygger virksomhedens strategi om at drive egne datacentre og tilbyde outsourcing-løsninger til markedet. Med denne strategi er GlobalConnect godt positioneret til yderligere at udvide sin forretning og sine services. I juli 2015 købte GlobalConnect den specialiserede hosting- og outsourcing-virksomhed, T26 Technology, der er blevet integreret i GlobalConnects outsourcing-forretning. Opkøbet supplerer GlobalConnects outsourcing-ydelser til gavn for kunderne.

GlobalConnect har i 2015 fortsat med at udbygge sit 100 Gbit/s fibernetværk, der er med til at fremtidssikre virksomhedens infrastrukturforretning.

Forventninger til fremtiden

Væksten i GlobalConnect forventes at fortsætte de kommende år, hvilket er baseret på en øget efterspørgsel efter value-added services, cloud services, sikkerhedsløsninger og outsourcing generelt. Endvidere oplever GlobalConnect en stærkt stigende efterspørgsel efter mere båndbredde, hvilket vil fortsætte i rigtig mange år. “GlobalConnect er en udfordrervirksomhed, og det gennemsyrer hele vores dna. Det betyder, at vi ikke blot vil bevare men derimod øge vores innovationskraft de kommende år. Vi mener, at man som virksomhed skal spise lidt af sin egen hale hele tiden og blive ved med at investere i nye services for at være et skridt foran. Hvis vi ikke prøver at konkurrere med os selv, så skal der nok være andre, der er klar til dette,” understreger Christian Holm Christensen.

Efter at have arbejdet i en årrække på at få indført realkreditfinansiering af den digitale infrastruktur, forventer GlobalConnect endvidere, at 2016 kan blive året, hvor Danmark indfører dette. Det vil i givet fald være et markant, visionært lovgivningsarbejde, som virksomheden hilser velkommen.

 

Download årsrapporten for 2015 her. 

 

 

Der er fremgang at spore på alle niveauer i årsregnskabet. Med en omsætningsstigning på 13 pct. viser vi, at GlobalConnect er i stand til at tage markedsandele på et svært og konkurrencepræget marked. Samtidig er både vores branche og markedet generelt præget af forandring og innovation, hvilket stiller store krav til alle aktører på markedet. 

 

Christian Holm Christensen, adm. direktør

For yderligere oplysninger:

Christian Holm Christensen, adm. direktør, GlobalConnect A/S, tlf. 25 50 72 06 
E-mail: christianh@globalconnect.dk

Om GlobalConnect

GlobalConnect er Danmarks førende, alternative udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 13.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 af Niels Zibrandtsen og beskæftiger 220 medarbejdere på fire lokationer, heraf én i Tyskland. Virksomheden havde i 2015 en omsætning på 537 mio. kr.