Social ansvarlighed

Mennesket i fokus. Globalt ansvar. Danmarks fremtid

Hos GlobalConnect tror vi på, at ingen virksomhed er en ø. Derfor har vi valgt at engagere os positivt i samfundet. Samtidig opretholder vi en høj etisk standard i vores daglige arbejde og over for alle, som er i kontakt med GlobalConnect.

Vi har en række hjertesager, som vi mener, er særligt vigtige. Det handler bl.a. om miljøet, og vores fælles globale ansvar over for reduktion af drivhusgasser. Men det handler også om, at sikre fremtiden på den kortere bane: Vi støtter børn og unges muligheder for at arbejde med IT og innovation.

Sidst men ikke mindst ønsker vi et bedre samfund for alle i Danmark. Og derfor arbejder vi stærkt på at skabe landets bedst tænkelig digitale infrastruktur. Fibernettet udgør den bedst tænkelige investering i Danmarks fremtid - både når det gælder erhvervsliv og velfærd.

Anbragte unge jubler over bærbare

69% af danske anbragte unge havde i 2011 ikke adgang til egen computer. Børnenes IT-Fond og GlobalConnect arbejder sammen om at nedbringe tallet.

 ”Alle unge i Danmark bør have adgang til en computer. Det er en forudsætning for at kunne skabe sig en tilværelse som et moderne menneske i et vidensamfund som vores,” siger Niels Zibrandtsen, administrerende direktør hos GlobalConnect. ”Selvom vi ikke alle er født med samme sociale vilkår, bør vi have samme muligheder for at bevæge os i den retning, vi ønsker – og her spiller det digitale liv en stor rolle.”

Børnenes IT-Fond er et samarbejde mellem Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IDG og IT-Branchen. Fonden blev etableret i 2011 og har fra starten arbejdet efter visionen om, at alle anbragte børn skal have deres egen computer. GlobalConnect har været involveret i projektet fra første dag og er en fast støtte til fonden.

Læs mere om Børnenes IT-Fond her

Børnene får deres computere

Fri adgang til den digitale verden

På Magnoliegården var der jubel den dag i maj 2013, hvor Niels Zibrandtsen overrakte ni børn hver deres computer fra Børnenes IT-Fond. For disse 9 børn er det slut med at dele forældede computere med mange andre unge - nu har de mulighed for at tilegne sig digitale kompetencer, som kan styrke dem i deres skolegang, sociale relationer og spirende arbejdsliv.

Det var femte gang, at Børnenes IT-Fond delte computere ud til anbragte børn, og alle parter arbejder fortsat på at fuldføre missionen.

VillaWatt: Fremtidens bæredygtige hjem

Fremtidens livsstil - og ikke mindst hjemmet - skal være bæredygtig, ellers sætter vi klodens fremtid på spil. Derfor støtter GlobalConnect projektet VillaWatt, som er fremtidens grønne digitale hjem.

VillaWatt beviser, at en lang række grønne teknologier spiller perfekt sammen i praksis - også når det f.eks. gælder effektiv styring af hjemmets energiforbrug, smart grid, elegante løsninger til telepresence og meget mere.

GlobalConnect har gjort VillaWatts vigtige arbejde muligt ved at stille fiberforbindelser og - ikke mindst - broadcastforbindelser over fibernettet til rådighed. VillaWatt flyttede i november 2013 til Store Heddinge. Her er det seneste samarbejdsprojekt med GlobalConnect et åbent WIFI netværk på torvet foran VillaWatts smukt restaurerede domicil.

Du kan læse meget mere om VillaWatt her.

VillaWatt