Sudoku på digitalsk

Hun løser digital sudoku hele dagen

Et job, som stiller krav til koncentration, struktur og disciplin. Arbejdet som netplanner er skåret til de selvstændige og systematiske mennesker, der kan spotte mulighederne for fremtidens digitale motorvej.

Hun sidder hver dag og nærlæser kort og oversigter. Hun lokaliserer nye steder at forbinde og forgrene fibernettet ud til virksomheder og teleselskaber. Hun planlægger splidsernes arbejde og har det gyldne overblik over alle fiberforbindelser på forskellige linjer.

Hun er 42 år og har arbejdet med planlægning af netværk de sidste 15 år i telebranchen og de sidste fem år hos GlobalConnect. Birthe bor med sin mand og to piger i Roskilde og elsker sit job som netplanner.

Her har hun nemlig frihed til at træffe selvstændige beslutninger inden for faste rammer, og det matcher Birthes organisatoriske talent perfekt.

 

Det er næsten ligesom at bestyre familiekalenderen derhjemme

Birthe Jørgensen, GlobalConnect      

Birthe er en del af teamet i GlobalConnects dokumentationsafdeling, hvor syv medarbejdere planlægger fibersammenlægninger og dokumenterer fibernettets forgreninger i detaljer på kort og i databaser.

De overtager opgaven fra projektlederne og giver instrukser videre til splidserne, som fysisk kører ud og sammenføjer fibrene og åbner for nye forbindelser.

Kender flere brønde i København end gadenavne! 

Med arbejdet som netplanner følger en specialviden, som ikke mange har. Birthe fortæller, at hun hver dag planlægger detaljearbejdet mellem brøndene - fibernettets knudepunkter – så hun kender brøndenes præcise placering langs vejene. Ud fra en simpel stregtegning på et kort, finder hun den bedste måde at sammensætte fiberens rute, så den bliver forbundet fra punkt til punkt ud til den store verden

I hvert lyslederkabel findes op til 24 tubes. Og hver tube består af 12 fibre. Der er altså 288 potentielle forbindelser i hvert eneste kabel, og dem holder Birthe styr på. I sit program har hun overblik over, hvilke fibre der er optaget, og hvilke hun kan tildele nye kunder og linjer. Hver fiber har sin egen farvekode, som viser splidserne vej, når de skal sætte fibrene sammen.

Birthe arbejder selvstændigt med afgrænsede sager, som kan tage hende alt fra et par timer til flere dage at løse. Det handler om at sammensætte, forbinde, lukke op og afslutte. Udefra ligner arbejdet nærmest en form for avanceret digital sudoku, og Birthes hjerne må være i topform med alle de logiske ligninger, hun løser hver eneste dag!

Hent magasinet Insight. Om it. For ledere.