Fiber til private

Vil du bestille fiber til din hjemmeadresse? Skift til GlobalConnect Privat (tidligere Onefiber)

Har du stadig en dør på klem for hackerne?

Hvis I ikke har tilstrækkelig kontrol med hver enkelt device – dvs. telefon, tablets eller computere – hos hver enkelt medarbejder i organisationen, kan cyberkriminelle klemme sig ind og forvolde stor skade.

 

Ét enkelt svagt punkt. Én eneste medarbejder, der klikker på det forkerte link i en mail, som han eller hun tror er fra it-afdelingen. Én eneste der ikke har fået opdateret sin pc.

Døren skal blot være den mindste smule på klem, før cyberkriminelle kan klemme sig ind og potentielt få adgang til din virksomheds mest kritiske områder. Uanset hvor solid sikkerheden i den øvrige it-infrastruktur ellers er.

I en dagligdag med nye, fleksible arbejdsformer og en verden præget af stigende usikkerhed er det vigtigere end nogensinde, at alle døre til ens it-systemer er forsvarligt lukkede for uvedkommende – ikke mindst de døre, der befinder sig ude hos den enkelte medarbejder.

Det er forskellen mellem, om it-kriminelle snuser rundt i jeres forhave efter en indgang til huset, eller om de finder jer uinteressante og passerer videre ned ad gaden i jagten på andre at angribe med f.eks. ransomware.

I GlobalConnect har vi lyttet til vores kunders behov for et sikkerheds-setup, som også inkluderer slutbrugere. Vi kan nu tilbyde en sammenhængende løsning, der giver det fulde overblik over den enkelte medarbejders enheder (devices), herunder rettigheder, adfærd og sikkerhed.

Løsningen sikrer en øget sikkerhed for hele organisation, samtidig med at den frigiver værdifuld tid for it-afdelingen.

 

4 ud af 10 har for lavt sikkerhedsniveau

Langt de fleste af os har nok både privat og på arbejde oplevet at modtage mails eller sms’er, der lugter af at være fra svindlere. Nogle gange er man ikke i tvivl, andre gange er det sværere at gennemskue, fordi henvendelsen virker relevant, og afsender, sprog og opsætning ser ægte ud. I værste fald hopper man i med begge ben.

Det ansvar bør den enkelte medarbejder i en organisation ikke stå med. Sikkerheden for end-user devices skal kunne håndteres centralt, så man har et ensartet sikkerhedsniveau, der matcher truslen.

Problemerne med hackere er desværre voksende. Center for Cybersikkerhed vurderer, at truslen fra cyberkriminalitet er ”meget høj”.

Flertallet af danske virksomheder føler sig godt klædt på til at håndtere truslen. Det viser en undersøgelse, som Voxmeter foretog for os i GlobalConnect i foråret 2022. Ud af de 250 adspurgte CEO’s svarer 3 ud af 4, at deres virksomhed er tilstrækkelig forberedt på et cyberangreb.

Der, hvor det kan blive problematisk, er, hvis man føler sig sikker uden rent faktisk at være det. I analysen ”Digital sikkerhed i Danske SMV’er 2022” konkluderer Erhvervsstyrelsen i hvert fald, at 44 procent af danske SMV’er har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Desuden anvender omkring hver fjerde SMV fortsat ikke de to mest basale sikkerhedsforanstaltninger; opdatering af styresystemer og backup af data.

Selv om de største virksomheder stadig er hackeres foretrukne mål, er små og mellemstore virksomheder for alvor ved at komme på de cyberkriminelles radar. Godt hver fjerde mindre virksomhed (10-49 ansatte) har i løbet af 2021 oplevet forsøg på hackerangreb. Det er en stigning på 156 pct. siden 2019, viser en ny analyse fra SMVdanmark.

 

Alle kan blive angrebet

Et hackerangreb kan være kritisk for hele forretningen. Det kan føre til kostbar nedetid, læk og/eller tab af fortrolig eller kritisk data, økonomisk tab, svækket omdømme og license to operate.

Vi ser i dag, at alle virksomheder udgør potentielle mål for hackerne. De scanner systematisk nettet for svagheder og foretager oftest generiske angreb i form af automatiserede forsøg på at kompromittere indgangene til organisationers it-systemer.

Er der en brist eller en sårbarhed, bliver den fundet. Det er i næsten alle tilfælde generiske angreb, som kan ramme alle, uanset branche, størrelse eller synlighed.

Det handler om at gøre sig uinteressant for hackere i stedet for at lokke dem til ved at efterlade huller i et ellers topsikret hegn.

 

Tag den fulde kontrol

I GlobalConnect tilbyder vi en ensartet central styring af alle relevante end-user devices, med automatiseret overvågning, kontrol og opdatering af alle applikationer. Vi giver det absolutte overblik over jeres devices, applikationer og licenser, løbende sikkerhedsrapporter, og vi fanger, hvis en bruger ikke har fået de seneste opdateringer rullet ud.

Vi kan også stå for at levere og opsætte nye pc’er og andre enheder, så alt er klart og sikkert, kort tid efter man trykker på tænd-knappen for første gang. Desuden tilbyder vi at stå for support i det omfang, I ønsker det. Hvis en pc skal gen-installeres, kan det klares ved tryk på en enkelt knap, hvorefter den vil være klar i løbet af ganske kort tid.

Et effektivt sikkerheds-setup behøver hverken være kompliceret, uoverskueligt eller dyrt. Det behøver at være rigtigt. Det kræver blot, at vi i fællesskab kortlægger jeres it-landskab og fastsætter det sikkerhedsniveau, I har behov for. Ud fra den kortlægning designer vi den bedste løsning for jer, hvor hele ansvaret er forankret i vores egen danske support-organisation.

På den måde kan din organisation blive uinteressant eller i hvert fald yderst besværlig for hackerne, og det mindsker risikoen for kompromitterende angreb betydeligt. Lidt som hvis du havde en hund i haven og et sensorstyret lys på terrassen til at holde indbrudstyve væk.

I GlobalConnect ejer vi selv vores digitale infrastruktur, dvs. datacentre, servere og de fiberforbindelser, vi etablerer hos danske virksomheder og organisationer. Det sikre fundament er en fordel, uanset om I har enkelte løsninger eller hele jeres infrastruktur hos os.

 

Gode råd til kontrol med end-user devices:

 

  • Hav overblik over samtlige devices med en ip-adresse (også printere) på alle netværk
  • Kør en ny end-point-teknologi, med central udrulning, styring og overvågning
  • Sikr opdateret antivirus på alle end-points og løbende sikkerhedsopdateringer af styresystem og applikationer
  • Implementér fastlagte sikkerhedspolitikker, som fx skift af passwords og to-faktor-validering på eksterne adgange
  • Vær i stand til at opdatere devices centralt, så udrulning af politikker og sikkerhedsopdateringer kan klares hurtigt

 

 

Læs mere om GlobalConnects løsninger, indenfor End-user og device management her: End-user services | GlobalConnect

Book et møde med os og hør mere

Niels Rasmussen, Head of Client & Business Development

Kan din virksomhed få fiber?

Indtast firmanavn eller CVR-nummer og tjek om din virksomhed også kan få alle fordelene ved lynhurtigt fibernet.