Netværksløsning til H.J. Hansen

Man må tænke i alternativer

Man kender dem måske mest fra vinen. De gode dråber fra det velrenommerede firma, som har været i familiens eje i seks generationer. De færreste ved, at deres største omsætning rent faktisk kommer fra genvinding

H.J. Hansen er en koncern med næsten 200 år på bagen, knapt 400 ansatte, med selskaber fordelt i hele verden og 35 danske lokationer, der alle skal supporteres med it-drift og internet.

Pladser i udkanten

”Vi er en virksomhed, der består af mange afdelinger i både Danmark og Sverige, hvilket stiller store krav til dataforbindelserne”, fortæller Søren Nielsen, it-konsulent hos H.J. Hansen.
”Derudover er beliggenheden af vores lokationer også varierende. Nogle er placeret i større byer, mens mange af vores genbrugspladser ligger afsides i udkanten af byerne. Det betyder, at vi af og til må se på alternative løsninger til fibernet, som vi ellers foretrækker på grund af kapaciteten og stabiliteten.”

Vi foretrækker fiber

Koncernens netværk er bygget op med forskellige løsninger til de enkelte lokationer: ”Vi har brug for netforbindelse på alle vores lokationer, og i genvindingsafdelinger har vi 24 timers videoovervågning, som overvåges af sikkerhedsfirmaet G4S. Det kræver en stabil forbindelse med en vis kapacitet, og derfor foretrækker vi en ren fiberforbindelse. Hvis det altså kan lade sig gøre. For nogle gange ligger fiberen for langt væk til, at det økonomisk kan betale sig at grave, og så er vi jo tvunget til at se på alternative muligheder som kobber, radiokæder eller en kombination.”

En radiokæde midt i København

H. J. Hansen har længe haft en udfordring geografisk placeret, som de er, tæt på Københavns centrum. En genbrugsplads på Prøvestenen, Holmen, bare to km i lige linje fra centrum, men et uland, når det kommer til internet: ”Der er ikke gravet meget her. Hverken fiber eller kobber ligger tæt på, og vi har derfor haft mange løsninger i spil, men alle har været ustabile, og forbindelsen har været temmelig udsat og ofte væk, når det fx har været snevejr. Først da GlobalConnect kom på banen med en radiokæde, har nettet fungeret stabilt og uden udsving. Det er vores førsteprioritet med en stabil forbindelse, uanset om den kommer med lys, kobber eller fra himlen”, afslutter Søren Nielsen fra H.J. Hansen.

GlobalConnect leverer i dag en netværksløsning på fiber og radiokæde til flere af  H.J. Hansens lokationer.

Kontakt os:

Ønsker du at høre mere om en netværksløsning der passer til din virksomhed?

Ring 77 30 30 00 eller send os en mail

Hent magasinet Insight. Om it. For ledere.