GlobalConnect indgår it-kontrakt med Københavns Kommune

Danske GlobalConnect har netop indgået en aftale med Teknik- og Miljøforvaltningen under Københavns Kommune om en storage-løsning, der skal hjælpe med at håndtere de store mængder data fra fremtidens intelligente by.

Den danske udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger GlobalConnect har indgået en aftale med Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning om at levere et storage-system, der skal understøtte fremtidens intelligente hovedstad. Løsningen fra GlobalConnect skal blandt andet bruges til kommunens nye parkeringsløsninger og intelligente trafikstyringssystemer.

Kæmpe datamængder skal tøjles

Henrik Bo Hansen, Solutions Architect i GlobalConnect, forklarer nogle af fordelene ved den nye løsning:
”Med vores storage-system kan Teknik- og Miljøforvaltningen opbevare data og analysere dem ét og samme sted. Som hovedstadsvirksomhed er vi rigtig glade for, at Københavns Kommune går forrest med dette innovative og banebrydende projekt.”

Fremtidens intelligente by vil blandt andet hjælpe borgerne med at finde plads til bilen, og lyssignalerne vil kunne tilpasses trafikken ved store arrangementer, så alle billister for eksempel ikke vælger samme vej ud af byen efter landskamp i Parken. Systemet skal også bruges til at få større overblik over Københavns Kommunes mange biler, hvilket skal være med til at bringe såvel omkostningerne som CO2-udslippet ned.

Københavns Kommune har i valget af leverandør lagt vægt på, at det skal være let at få opbevaret data, ligesom der på intet tidspunkt må gås på kompromis med stabilitet eller sikkerhed. Det er vigtigt for alle parter at sikre borgernes privatliv, og al data i Copenhagen Data Tank anonymiseres derfor, så det bliver umuligt at følge og identificere personer i systemet.

Optimeringerne af den smarte by har hidtil været meget svære at håndtere, da Teknik- og Miljøforvaltningens store datamængder har ligget opbevaret i separate systemer uden forbindelse til hinanden. Den nye løsning fra GlobalConnect understøtter samlingen af al data i Copenhagen Data Tank, hvilket gør det muligt at analysere dem i realtid for tendenser og forbrugsmønstre.

Selve platformen gemmer al rådata med labels, så det hurtigt kan trækkes frem og analyseres på. Ud fra det kan man opbygge sin datamodel uden de sædvanlige begrænsninger. ”Man starter normalt med en datamodel, når man ønsker at indsamle data, og hvis den skal ændres hen ad vejen, skal man stort set starte forfra hver gang. I dette system gemmes al data fra begyndelsen, og man kan løbende lave sine datamodeller ud fra, hvad man skal bruge i en given situation,” siger Henrik Bo Hansen, Solutions Architect i GlobalConnect.

For yderligere oplysninger:

Solutions Architect, Henrik Bo Hansen, GlobalConnect A/S
Tlf. 40 80 11 11
E-mail: henrik.bo.hansen@globalconnect.dk

Med vores storage-system kan Teknik- og Miljøforvaltningen opbevare data og analysere dem ét og samme sted. Som hovedstadsvirksomhed er vi rigtig glade for, at Københavns Kommune går forrest med dette innovative og banebrydende projekt.