Danish Crown indgår it-outsourcingaftale med GlobalConnect

Efter en udbudsrunde har Danish Crown og GlobalConnect netop underskrevet en 5-årig it-outsourcingkontrakt, der omfatter driften af Danish Crown-koncernens administrative servere på globalt plan. Samtidig forlænger de to virksomheder en eksisterende aftale vedrørende levering af WAN-forbindelser.

It-outsourcingaftalen mellem Danish Crown og GlobalConnect, der løber i fem år med mulighed for forlængelse, er resultatet af et udbud efter forhandling. Under aftalen, der lyder på et større 2-cifret millionbeløb, skal GlobalConnect stå for al drift af den administrative it-infrastruktur, hvorpå der afvikles en lang række systemer lige fra løn og HR til analyse, mail, databaser, service desk-systemer mv.

Ifølge Elo Høgh Bromer, der er CIO i Danish Crown og chef for omkring 175 it-medarbejdere globalt, er baggrunden for aftalen et ønske om at professionalisere it-infrastrukturen og it-driften: “Danish Crown er opdelt i en række selskaber, og målet med GlobalConnect-aftalen er at konsolidere alle servere på tværs af vores forskellige selskaber. Vi ønsker således at formalisere it-driften ved at købe kapacitet, services og viden fremfor at drive it-systemerne selv,” siger Elo Høgh Bromer.

“Valget faldt på GlobalConnect, fordi vi dels får fleksibilitet, hvor vi kan skrue op og ned for kapaciteten, og dels får den ønskede funktionalitet og sikkerhed i løsningen. Endvidere har vi haft et rigtigt godt og velfungerende samarbejde med GlobalConnect gennem snart 10 år inden for WAN-forbindelser, hvilket betyder, at der i forvejen er opbygget et godt tillidsforhold. Dermed er den nye aftale en naturlig forlængelse af det eksisterende samarbejde,” understreger Elo Høgh Bromer.

Hos GlobalConnect glæder adm. direktør Christian Holm Christensen sig over aftalen med Danish Crown: “Vi er både stolte og ydmyge over den tillid, som Danish Crown viser os. For GlobalConnect er outsourcing et strategisk vækstområde, hvor vi bevæger os højere op i værdikæden. Derfor betyder det meget, når en virksomhed som Danish Crown vælger GlobalConnect til at drive sine administrative it-systemer.”

Med et omfattende nordeuropæisk fibernet og tilhørende datacentre er GlobalConnect unikt positioneret i krydsfeltet mellem it-outsourcing og cloud-løsninger på den ene side og sikker datakommunikation på den anden side.

Danish Crown-koncernen omsætter for ca. 60 mia. kroner og beskæftiger ca. 26.000 medarbejdere. I regnskabsåret 2014/15 udgjorde Danish Crowns eksport 25 mia. kroner. Det svarer til ca. 27% af dansk landbrugseksport og ca. 4% af den danske vareeksport.

For yderligere oplysninger:

Elo Høgh Bromer, CIO, Danish Crown A/S, tlf. 89 19 12 34

E-mail: ehb@danishcrown.dk

 

Christian Holm Christensen, adm. direktør, GlobalConnect A/S, tlf. 25 50 72 06

E-mail: christianh@globalconnect.dk           

 

Tanja Luplau, marketingchef, GlobalConnect A/S, tlf. 20 81 86 47

E-mail: tanja.luplau@globalconnect.dk

Om Danish Crown

Danish Crown-koncernen er en global kødvirksomhed og blandt verdens største inden for sit felt. Koncernen er verdens største svinekødseksportør og Europas største producent af svinekød. Vi er desuden Europas største kødforædlingsvirksomhed og en betydelig aktør på det europæiske oksekødsmarked.

Om GlobalConnect

GlobalConnect er Danmarks førende, alternative udbyder af it-services, outsourcing, datacentre og fiber. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 13.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 af Niels Zibrandtsen og beskæftiger 260 medarbejdere på fire lokationer, heraf én i Tyskland. Virksomheden havde i 2015 en omsætning på 537 mio. kr.