Årsregnskab 2017: GlobalConnect slår alle rekorder på omsætning og indtjening

Pressemeddelelse

Den 17. april 2018.

 

Årsregnskab 2017: GlobalConnect slår alle rekorder på omsætning og indtjening

 

GlobalConnect offentliggør sit årsregnskab for 2017, som er det bedste i virksomhedens historie, med rekordhøj omsætning og indtjening. Med kapitalstærke EQT som ejer har virksomheden styrket sin position i Danmark og formået at bryde igennem på det tyske marked.

GlobalConnect overgår selskabets egne forventninger til årsregnskabet for 2017 med en omsætning, der endte på 694 mio. kr. mod 607 mio. kr. i 2016. Det svarer til en stigning på 14 pct., hvilket er det største omsætningsresultat i selskabets historie. Driftsresultatet (EBITDA) steg ligeledes og landede på 244 mio. kr. i 2017 mod 230 mio. kr. året før.

“Det stærke årsregnskab er et bevis på, at GlobalConnect med EQT som ejer er den bedst mulige konstellation for virksomheden. Med EQT i ryggen er vi trådt ind i en ny fase, hvor fokus ligger på at styrke den eksisterende forretning i Danmark og investere i international ekspansion. I 2017 oplevede vi således et stort kundeindtag med mere end 200 nye virksomheder på kundelisten, og vi har samtidig øget salget til eksisterende kunder,” siger Christian Holm Christensen, adm. direktør i GlobalConnect, der uddyber, at kundetilgangen både har været inden for salg til virksomheder i Danmark og Tyskland samt wholesale salg til internationale carriers, mobiloperatører, system integrators og service providers.

I 2017 har GlobalConnect især set en stigning i efterspørgslen på outsourcing-området, hvor omsætningen er blevet fordoblet i forhold til året før. Samtidig har virksomheden for alvor gjort indtog på det tyske marked og opjusteret forventningerne til det danske marked i lyset af de mange nye hyperscale datacentre, som bygges i Danmark.

 

Nordeuropa

I Tyskland har GlobalConnect sat tempoet i vejret og etableret et nyt datacenter i Hamborg via et opkøb hos Versatel, der er et af Tysklands alternative fiberselskaber. Med opkøbet af det nye datacenter i Hamborg tilbyder GlobalConnect nu endnu flere muligheder for colocation- og datacenterløsninger på eget fibernet til de nordtyske virksomheder og organisationer.

Christian Holm Christensen siger om åbningen af det nye datacenter: “Tyskland halter, måske overraskende for nogen, gevaldigt bagefter andre europæiske lande, når det kommer til den digitale infrastruktur, og det gælder såvel dækning og hastigheder på både mobilnet og internet. Der er behov for investeringer i Tysklands infrastruktur i de kommende år, og derfor er der et enormt potentiale for GlobalConnect med vores fiber- og datacenterløsninger til det tyske erhvervsliv.”

 

Forventninger til fremtiden

GlobalConnect forventer, at virksomhedens vækst fortsætter gennem hele 2018 dels pga. den eksponentielle vækst i båndbredde og en øget efterspørgsel efter datacenter-services.

Christian Holm Christensen fremhæver endvidere, at de mange hyperscale datacentre, der opføres i Danmark disse år, alle har stor betydning for GlobalConnect, fordi opførslen har resulteret i mere forretning for virksomheden. Samtidig vil nye søkabler fra USA til Esbjerg gøre Danmark og Nordeuropa til en vigtig gateway for resten af Europa og øge trafikmængden markant, hvilket også øger forventningerne til fremtiden.

“Jeg vil endnu engang rose Udenrigsministeriet og Invest in Denmark for deres store og succesfulde arbejde, som udover Apple og Facebook nu også har trukket Google til Danmark. De mange nye datacentre har en positiv indflydelse på Danmark, og det er min forhåbning, at en helt ny datacenterindustri kan blomstre og skabe tusindvis af nye jobs på linje med vindmølleindustrien, hvor vi er blandt de absolut førende i verden,” slutter Christian Holm Christensen.

På nuværende tidspunkt passerer en tredjedel af al internettrafik i Danmark gennem GlobalConnects omfattende fibernetværk. GlobalConnect er således med til at iscenesætte internettet i Danmark nu og i fremtiden.

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect er Danmarks førende udbyder af fibernet, datacentre og cloud-løsninger. Virksomheden dækker Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt netværk af optisk fiber og 13.000 m2 datacentre. GlobalConnect er grundlagt i 1998 og har i dag mere end 280 medarbejdere på fire lokationer, heraf én i Tyskland. Virksomheden havde i 2017 en omsætning på 694 mio. kr.

 

For yderligere oplysninger:

Christian Holm Christensen, adm. direktør, GlobalConnect A/S, tlf. 25 50 72 06

E-mail: christianh@globalconnect.dk

 

Tanja Luplau, Group Manager, Marketing, GlobalConnect A/S, tlf. 20 81 86 47

E-mail: tanja.luplau@globalconnect.dk

Kom til gratis seminar