Grundlaget for Danmarks digitale førerposition sikres i Taastrup

Høje-Taastrup Kommunes borgmester Michael Ziegler (Konservative) trykkede på startknappen, og markerede derved den officielle åbning af Danmarks største datacenterleverandør GlobalConnects nye datacenter på hele 3.000 kvm. i Taastrup.

 

Den 16. november kunne GlobalConnect A/S byde indenfor til rundtur i de nye datacenterfaciliteter på Hørskætten 12 i Taastrup, og man kunne fejre en yderligere styrkelse af positionen som den største danske datacenterleverandør.

undefined

Den konservative borgmester Michael Ziegler stod for det officielle tryk på startknappen med adm. dir. Christian Holm Christensen, da det nye datacenter på 3.000 kvm. blev indviet.

 

MED BAGOM DIGITALISERINGEN

Indvielsen startede med rundtur i de nye lokaler. Lokaler, der kommer til at rumme 3.000 kvm nye datacenterfaciliteter kombineret med kontorlokaler, der kommer til at danne ramme om 150 arbejdspladser. Blandt andet vil der her blive lavet et topmoderne overvågningscenter, der vil sikre de 50 pct. af den danske internettrafik, der dagligt passerer igennem Taastrup.

På dagen var det så at sige muligt at komme med bagom digitaliseringen, og se, hvad det fysisk kræver at holde gang i internettet. De besøgende fik mulighed for at komme helt tæt på den teknik, der ellers er gemt sikkert af vejen bag lås og slå.

Der var taler ved bl.a. GlobalConnects administrerende direktør Christian Holm Christensen og borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler, og herefter gik turen ud til de store nødgeneratorer, der i dagens anledning blev brugt til at symbolisere indvielsen af det nye datacenter, der vil understøtte GlobalConnects, kommunens men også Danmarks digitale rolle.

 

UDVIDELSEN I TAASTRUP ER MED TIL AT STYRKE DANMARKS DIGITAL FØRERPOSITION

Mens vi alle bliver stadig mere digitale, så er det vigtigt at huske på, at data faktisk fylder fysisk. Og de kræver en helt særlig infrastruktur og ekspertise at få sat rigtig i spil. Men de er også med til at tiltrække nye digitale muligheder og væksteventyrer.

Foreningen Datacenter Industrien sammenligner branchens potentiale med vindmølleindustrien, og henviser til analyser, der anslår at det den kan være med til at skabe op mod 27.000 nye arbejdspladser i forbindelse med datacentre, der er blevet opført i Sverige, der tidligere har været særligt attraktiv for de internationale it-virksomheder. Noget som særligt Danmark er inde og udfordre i dag med aktører som GlobalConnect og flere prominente virksomheders placering af data midt i den danske infrastruktur.

Og i den sammenhæng spiller en udvidelse, som GlobalConnect kunne præsentere, en helt særlig rolle. Den viser for alvor Danmarks potentiale som dataland. Og det er nationale succeser som denne, der skal sikre os en digitale førerposition som nation i de kommende år, når de nye digitale supermagter skal findes.

undefined

GlobalConnects netværk er internationalt. Det er ambitionerne også. Ikke mindst på Danmarks vegne, hvor udvidelsen af virksomhedens datacentre er med til at kunne sikre Danmarks internationale position som førende dataland.