GlobalConnects historie

Monopolbryderen

I 1997 brød Zone Systems det statslige monopol på det skandinaviske telekommunikationsmarked mellem Sverige (Telia) og Danmark (Tele Danmark, idag TDC). Transmissionen var baseret på en radiokædeforbindelse. Det blev begyndelsen til GlobalConnect.

Du kan læse hele historien og komme ind bag GlobalConnect i bogen Monopolbryderen, der blev udgivet i 2008 i anledning af GlobalConnects 10 års jubilæum.

Er du eventyrlysten, kan du også hente et eksemplar af H.C. Andersens eventyr: Den store Søslange, som er et eventyr om det første søkabel. 

Monopolbryderen

Det første fiberoptiske net

I 1998 deltog Zone Systems i Danmarks første fiberoptiske kabelsamgravning, og Zone Systems blev omstruktureret ved at dele firmaets aktiviteter op i to virksomheder. Et firma, Zone Systems A/S, skulle fokusere på hardware-produkter til broadcast- og telekomindustrien. Det andet, GlobalConnect A/S, skulle fokusere på fiberoptiske netværk og services til telekommunikation.

I løbet af 1999 udvidedes GlobalConnects udbygning af fiberoptisk netværk til at dække det meste af Danmark og Nordtyskland, og mere end 1,2 milliarder kroner blev investeret. For at styrke virksomhedens økonomi bidrog den amerikanske venture fond Paradigm Ventures i marts 1999 med yderligere egenkapital. Senere samme år blev den første store servicekontrakt på fiberoptik underskrevet med den første internationale teleoperatør, som snart blev fulgt af et antal andre vigtige kontrakter.

Forbindelser til Tyskland & Sverige

Den første strækning gik fra København til Esbjerg og blev taget i brug i 1999, og den endelige udbygning af en fuld ringstruktur, der forbinder København med Hamborg, blev færdiggjort i december 2000.

I år 2000 startede GlobalConnect sin faktiske data- og telekommunikationsforretning. Forud for denne periode var GlobalConnect's forretning primært projektdrevet med fokus på udvikling og konstruktion af fiberoptisk netværk, og GlobalConnect var engageret i at forhåndssælge netværkskapacitet. I 2001 byggede GlobalConnect en yderligere fiberring fra Kolding til Sæby, videre til Gøteborg og tilbage til København.

Fibernettet bliver sat i drift

I løbet af 2001 blev GlobalConnects netværk fuldt operationelt, og firmaet startede med at tilbyde netværkstjenester. Sort fiber havde været hovedproduktet for GlobalConnect, men transmissionskapacitet fik nu hurtigt større betydning som produkt.

GlobalConnect tilbyder en bred vifte af andre produkter, som bruges af innovative og prisbevidste it- og teleselskaber samt mange andre, der foretrækker en uafhængig udbyder af netværksløsninger.

GlobalConnect idag

GlobalConnect tilbyder idag en lang række services: Fiber, transmission, internet-løsninger, datacentre, telefoni og cloud-løsninger. Vi er den største alternative udbyder af fiber, datacentre og cloud-løsninger, og vi dækker hele Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 13.000 km langt højhastighedsnetværk baseret på optisk fiber og 13.000 m2 datacentre.

Vidste du, at 33% af al Danmarks internet-trafik passerer GlobalConnects netværk? 

Vision & Mission

Mission: Netværksløsninger i særklasse

GlobalConnects mission er at tilbyde landets stærkeste, mest effektive og bedst fremtidssikrede netværks- og housing-løsninger til virksomheder og organisationer landet over. Vi ønsker at give alle vore kunder optimale betingelser for innovation, konkurrencedygtighed og stærk økonomi igennem løsninger, som teknisk og kommercielt er i særklasse inden for vores område.

Vision: Frit fiber til alle

Fiberteknologi og højhastighedsnet indeholder et kæmpepotentiale for udviklingen af erhvervsliv og samfundet som helhed. Jo flere, som har adgang til fiber, jo større er mulighederne for innovation og vækst i en globaliseret verden. Derfor tror vi på, at alle bør have adgang til fiber.

Awards & priser

GlobalConnect er ofte med i opløbet, når det gælder awards og priser. Vi er stolte af, at vores virksomhed stadig er med til at sætte dagsordenen for it- og teleindustrien i Danmark.

Vi er bl.a. i flere år i træk blevet kåret af dagbladet Børsen som en af landets mest fremtrædende it- og televirksomheder.

Her følger nogle af de vigtigste priser, som vi har vundet:

  • Ernst & Young 2014: Entrepreneur of the Year - Region Sjælland
  • Ernst & Young 2009: Entrepreneur of the Year - Growth DK
  • Børsen 2009: Årets dygtigste IT- og teleudbyder
  • Børsen 2008: Årets (næst) bedste tele- og internetselskab
  • Børsen 2007: Årets bedste tele- og internetselskab
  • Børsen 2006: Årets bedste tele- og internetselskab