GlobalConnects historie

Monopolbryderen

I 1997 brød Zone Systems det statslige monopol på det skandinaviske telekommunikationsmarked mellem Sverige og Danmark. Transmissionen var baseret på en radiokædeforbindelse. Det blev begyndelsen til GlobalConnect. I 1998 blev Zone System til GlobalConnect og siden er virksomheden blot vokset.

Med fibernet i hele Danmark, det sydlige Sverige og nordlige Tyskland og egne datacentre, er vi noget helt unikt på markedet. Vi kan nemlig i dag tilbyde vores kunder, moderne tekonologikrævende organisationer, single point of contact. Det vi mener med det er, at vi kan leveredin internetforbindelse på vores eget fibernet og sikre dine datas rejse frem til din cloud-løsning i vores strategisk placerede datacentre på vores eget topmoderne udstyr.

I dag er GlobalConnect nemlig ikke blot et unikt og uafhængig fibernetselskab med egen infrastruktur. Vi er også Danmarks største datacenterleverandør. Og det giver os nogle helt særlige muligheder for at skabe de optimale rammer for din it-drift.

Men du kan også stadig bare bestille en professionel internetforbindelse med lige den hastighed, der matcher dine professionelle behov.

 

Monopolbryderen

Det første fiberoptiske net

I 1998 deltog Zone Systems i Danmarks første fiberoptiske kabelsamgravning, og Zone Systems blev omstruktureret ved at dele firmaets aktiviteter op i to virksomheder. Et firma, Zone Systems A/S, skulle fokusere på hardware-produkter til broadcast- og telekomindustrien. Det andet, GlobalConnect A/S, skulle fokusere på fiberoptiske netværk og services til telekommunikation.

I løbet af 1999 udvidedes GlobalConnects udbygning af fiberoptisk netværk til at dække det meste af Danmark og Nordtyskland, og mere end 1,2 milliarder kroner blev investeret. For at styrke virksomhedens økonomi bidrog den amerikanske venture fond Paradigm Ventures i marts 1999 med yderligere egenkapital. Senere samme år blev den første store servicekontrakt på fiberoptik underskrevet med den første internationale teleoperatør, som snart blev fulgt af et antal andre vigtige kontrakter.

Forbindelser til Tyskland & Sverige

Den første strækning gik fra København til Esbjerg og blev taget i brug i 1999, og den endelige udbygning af en fuld ringstruktur, der forbinder København med Hamborg, blev færdiggjort i december 2000.

I år 2000 startede GlobalConnect sin faktiske data- og telekommunikationsforretning. Forud for denne periode var GlobalConnect's forretning primært projektdrevet med fokus på udvikling og konstruktion af fiberoptisk netværk, og GlobalConnect var engageret i at forhåndssælge netværkskapacitet. I 2001 byggede GlobalConnect en yderligere fiberring fra Kolding til Sæby, videre til Gøteborg og tilbage til København.

Fibernettet bliver sat i drift

I løbet af 2001 blev GlobalConnects netværk fuldt operationelt, og firmaet startede med at tilbyde netværkstjenester. Sort fiber havde været hovedproduktet for GlobalConnect, men transmissionskapacitet fik nu hurtigt større betydning som produkt.

GlobalConnect tilbyder en bred vifte af andre produkter, som bruges af innovative og prisbevidste it- og teleselskaber samt mange andre, der foretrækker en uafhængig udbyder af netværksløsninger.

GlobalConnect i dag

GlobalConnect tilbyder i dag en lang række services: Fiber, transmission, internet-løsninger, datacentre, telefoni, outsourcing & cloud-løsninger og it-sikkerhed. Vi er den førende udbyder af fiber, datacentre og cloud-løsninger, og vi dækker hele Danmark, Nordtyskland og dele af Sverige med et 15.000 km langt højhastighedsnetværk baseret på optisk fiber og 15.000 m2 datacentre.

Vidste du, at 33% af al Danmarks internet-trafik passerer GlobalConnects netværk? 

Vision & Mission

Mission: Netværksløsninger i særklasse

GlobalConnects mission er at tilbyde landets stærkeste, mest effektive og bedst fremtidssikrede netværks- og housing-løsninger til virksomheder og organisationer landet over. Vi ønsker at give alle vore kunder optimale betingelser for innovation, konkurrencedygtighed og stærk økonomi igennem løsninger, som teknisk og kommercielt er i særklasse inden for vores område.

Vision: Frit fiber til alle

Fiberteknologi og højhastighedsnet indeholder et kæmpepotentiale for udviklingen af erhvervsliv og samfundet som helhed. Jo flere, som har adgang til fiber, jo større er mulighederne for innovation og vækst i en globaliseret verden. Derfor tror vi på, at alle bør have adgang til fiber.